Jag slutar aldrig förvånas över människor som i servicesituationer, tänk restaurang, hotell etc, plötsligt börjar bete sig som en svunnen överklass.

Det hände mig återigen häromdagen när en kurskamrat vägrar säga tack eller skapa ögonkontakt med den serverande personalen på lunchrestaurangen. I allmänhet vill hon helst inte ens svara på några frågor (typ “hade du beställt kyckling?”). Denna inställning förbluffar mig alltid, möjligen i egenskap av gammal servitör. För det luriga är att det alltid är de som ligger närmast till att själv jobba där själva som är snorkigast. Hade min kurskamrat inte kn***at med chefens son på bruket och fått sekreterartjänsten, då hade hon nog själv stått där och vänligt undrat om maten smakade bra (med en irriterad tillika ignorant blick, inga ord, till svar).