Så stod han äntligen där i målarbyxorna. Med nyinköpt spackelspann, dito spackelspade och en entusiasm som bara ett bollhavsbarn kan uppbåda, tog han sig an uppgiften. Att skapa ett hem av denna enochenhalvplansvilla från -73. Utanför lurar storleende grannar som välkomnar och prisar området och dess barnvänlighet. Och så alla dessa V70. Man kan utan problem möte 5 i rad när man kör längs gatorna och fast det inte är säsong, så vet jag att även studsmattorna finns där, dolda bakom höga välansade häckar, redo att kasta små barn (inte han i CMB) till väders.

10 liter målarfärg senare är entusiasmen utbytt mot en bottenlös hopplöshetskänsla. Det kommer aldrig bli färdigt. Väggen blev ju bra, men fy så skitiga listerna var. De ska bytas och målas! Men fy så skitig taket såg ut, det måste sågas bort och ersättas med nåt. Jag orkar inte skriva mer. Det är en övergående fas tror jag men nu känns det långt dit. Man är förälder (päron) nu. Välkommen till Päronvägen…