Hamnar, mer eller mindre frivilligt, framför fredagsfinalen på Idol. Bästa sändningstid, fet studio, Jihde överköpt för x antal mille, lika många mille för 30 sek reklam i pausen.

Då drar vi igång.

10 mediakåta 15-åringar (som inte fick, ville, kunde vara med någon av de första tio gångerna ett liknande koncept körts) ska göra sin grej – köra en cover av en alldeles för svår låt som i bästa fall blir till en ok version. Live finkaraoke rakt in i folkhemmet. Sen ska några sköna, mer eller mindre framgångsrika (innan de blev TV-kändisar alltså), domare kommentera framförandet. “Alltså du var bara helt amazing. Jag vill only hug you hela kvällen.”. Fint. Publiken gör sitt, kameraproducenten likaså. Sen ska de stackars små liven sitta och oroa sig över huruvida de får fortsätta sjunga karaoke nästa vecka, eller måste se programmet på TV från jobbet på Donken igen. Jag blir trött.

Lommar iväg till datorn med min nya fantastiska gåva – U2 Rattle and hum, turné-DVD från 1988. Slår på den med max surround. Nu blir dekadensen total. Ok, jag inser att det inte är helt schysst att jämföra en toknervös fjortis från Bergshamra som “alltid vetat att hon vill stå på scenen” med ett av världens absolut största band genom tiderna. MEN. Vad f-n håller vi på med? Har vi blivit skvatt galna? Om så är fallet tycker jag att vi löper linan ut och avslutar kvällen med en burk gott och blandat från apoteket medan vi somnar in framför “High school musical 2”.

Tack och godnatt.

PS. Vill bara avsluta med att tacka Svenska folket för ert stöd i frågan. DS